7 juli 2014

Mindre än en vecka kvar till WPC 2014 i Washington D.C

för ett år sedan var vi i Houston, nu är det snart dags för Washington D.C
Nu börjar det dra ihop sig till årets Worldwide Partner Conference och i år är det som sagt tillbaka i Washington D.C (en riktigt trevlig stad som besökare!). Denna veckan är min första semestervecka och egentligen första gången jag verkligen har tid att sitta ner och gå igenom alla sessioner för att plocka russinen ur kakan. Det är en bred blandning av ämnen i år, men klar tonvikt på molnet och i år nästan än mer "Leadership & Sales" sessioner än tidigare. Tyvärr är det extremt tunt på Dev-sidan (som i mycket är mitt favoritområde), men det är ju såklart Microsofts sätt att trycka hårt på olika produkter som skall lyftas upp.

Det som verkligen sticker ut i år är att det är en kortare konferens än vanligt. Förra året var likadant, men i år känns det extremt tight när man märker att flera intressanta sessioner krockar (till och med när dom går på repris) och vi ska inte snacka om after-hours träffarna när jag redan fått 4-5 inbjudningar till "World Cup Finals mingel" på söndagen och där är det ju i stort sett klart att vi väljer att kolla på matchen tillsammans med de andra Svenskarna på PennSocial, känns som en skön inledning på konferensen! Tyvärr är det likadant resten av kvällarna när middagar krockar med Learning, som krockar med Windowsteamets träff etc etc. Vet inte riktigt varför konferensen kortades ner med en dag, men det känns tydligt att det inte funkar klockrent med såhär mycket folk tillsammans och så många aktiviteter som drar.

Sessionsmässigt har jag nu schemalagt veckan och det kommer som vanligt bli en fullpackad vecka! Tisdagen är i stort sett vikt till åt Learningsessioner och det kommer bli väldigt intressant i år att höra vad partners runtom i världen tycker om Microsofts initiativ som i många fall konkurrerar direkt med vår verksamhet. Som komplement är det väldigt mycket intressant i år på LS-spåret där jag kombinerar med tracks runt 365, lite teknikstick kring SQL Server med mera. Extra synd att jag även i år verkar missa Gartners "Reading the tea leafs" när både första och andra omgången körs på tisdagen när vi är uppbokade på Learning. Precis som förra året har Microsoft tyvärr valt att plocka bort en av Keynotesen så måndag och onsdag blir det storsamling och en extra rolig detalj är såklart att få höra mer från Microsofts nya VD.

Jag kommer såklart att samla lite mer tankar från konferensen i efterhand, har en känsla att det blir riktigt intressanta och viktiga dagar även i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *