30 juli 2013

Tillbaka från Danmark och semestern snart slut

Cornelia Strandh - Lagkapten i Holmalunds IF G13 - Dana Cup
Efter en veckas strålande sol och värme uppemot 45 grader i Houston var det nästan bara tillbaka för att packa innan nästa äventyr denna sommar... Dana Cup i Hjörring/Danmark är första utomlandscupen för Holmalundstjejerna födda 2000/1999 och yours truly var såklart på plats som ledare med hela familjen i släptåg. Förutom underbar fotboll bjöd verkligen Danmark på en helt underbar sommar med stränderna nere i Lökken som absolut sommarhöjdpunkt. Varför åka neråt Europa liksom när Danmark bjuder på dessa härliga smultronställen :)

Fotbollsmässigt visade Alingsåstjejerna hög klass genom att vinna gruppen i G13 (total 5:a i G13), grupptvåa i G14 (total 9 i G14) och A-slutspel för bägge lag. Nu är det inte så lätt att konkurrera med toppade Akademilag och liknande när man åker ett gäng på 29 fotbollstjejer och en inställning att alla ska få spela, men jag tror att fler än en motståndare fått upp ögonen för fotbollen som "bonnalaget från Alingsås" visade upp och det viktigaste av allt att alla tjejer som var med fått en riktigt härlig fotbollsvecka! Med beröm godkänt och en helt underbar sommarvecka med ett riktigt skönt gäng!

Nu är det sista semesterveckan innan jag är tillbaka på Informator "på riktigt" den 1 augusti. Det kommer bli en spännande och riktigt rolig höst, är jag helt övertygad om :)

På utflykt till Hirtshals och Bunkermuséum

14 juli 2013

Texas Style Vacation - WPC13

Så var man då hemma i Sverige igen efter att åter ha besökt Houston, en stad jag aldrig trodde jag skulle få se igen. Varför Microsoft då återigen tryckte in sin konferens i denna helt osannolika stad kan man ju spekulera i, men om jag lyssnar på utvärderingarna både från Svenska och utländska partners så lär man inte komma tillbaka på ett tag nu :) Det gick ju grymt snabbt i svängarna denna gång när jag mer eller mindre fick en WPC-vecka på min ordinarie semester, bara att åka över och visa närvaro kan ju göra en hel del. I vanliga fall hade detta ju redan legat planerat sen första anmälan, men nu blev det lite mer spännande med annorlunda resa och ett hotell som jag misstänker låg längst bort från typ alla aktiviteter.

Det börjar mindre bra när dimman som lagt sig över Landvetter tydligen gjorde det omöjligt för planen att landa och när vi väl kommer iväg ca två timmar försenade innebär detta att jag för första gången helt missar anslutande flight och faktiskt blir kvar i Amsterdam över natten, spännande... Dagen efter klaffar det perfekt och en lite annorlunda resa via Paris direkt till Houston flyter på riktigt bra. X timmar senare ramlar jag in på Hyatt North i Houston och märker att tidsomställningen på -7 timmar gör konstiga saker med kroppen, grabbar en burgare och packar upp inför en spännande vecka.

Söndagen har som omväxlings skull ett ganska fullspäckat schema i år och efter att ha kommit över till "Svenskhotellet", hälsat på alla gamla och nya vapendragare, checkat in på konferensen, plockat upp Surface etc så är det iväg till Svenskmottagningen och ännu mer mingel. Liten miss i schemat är kanske att MS Learning planerat in sin kvällsaktivitet redan på söndagen, men å andra sidan blir det ju en trevlig chans att ännu en gång träffa Learning Partners från hela världen och många sköna möten med folk man träffat tidigare. Denna konferens är minst lika mycket kring att bygga nätverk som att hitta nya infallsvinklar och lyssna på Microsofts planer, allt i en enda stor skön blandning.

Måndag då och dags för Keynote med Steve Ballmer mfl. Busskaoset är i stort sett totalt (dvs dom shuttels som går mellan konferenshotellen och konferenscentret). Detta innebär att arenan i stort sett bara är halvfull när Keynoten kör igång och det ramlar in folk med jämna mellanrum medans våra vänner från Microsoft i skön Amerikansk stil berättar om hur bra det gått under det senaste året, ofta i samband med att man lyfter upp ett partnerföretag man jobbat nära med. Ofta är dessa gigantiska Keynotes späckade med energi och ett verkligt lyft för oss på plats, men jag är inte ensam att känna att efter produktsläppsurladdningen förra året är det kanske ett litet mellanår här, för det lyfter inte riktigt för någon av talarna... Det är ju förstås showaktigt bra och alltid intressant att se Microsofts höjdare på scen, men ändå inte riktigt samma nivå som dom brukar komma upp till.

Dagarna på denna konferens är som sagt fullspäckade med Keynotes, sessioner, möten med partners med mera så inte mycket tid att hitta på något annat. Varje kväll är också inrutad med mycket mingel som är så viktigt, tänk vad det förenklar att jobba med någon som man tycker det är trevligt att umgås med även utanför kontoret! För oss inom utbildningssidan är ju detta en vecka som ett enda stort kundmöte där vi både får insidetips från Microsoft kring vad vi bör/ska satsa på framåt, får se exempel på hur andra lyckats, kolla på nya produkter tidigt, träffa leverantörer och partners från hela världen. Vet inte hur många deltagare som om och om igen säger att detta är Microsofts bästa konferens. Med tanke på att detta är min sjätte gång som deltagare säger det ju en hel del om vilken nytta det gör att deltaga!

Hemresan från Houston blir nästan ännu mer spännande än ditresan. Det börjar sådär med thunderstorms i Atlanta och en försenad utresa med två timmar. Tack och lov x 2 för piloterna på första vändan som antagligen trycker gasen i botten och tar in en halvtimme och min stolsgranne en dam från Ukraina som ska med samma Amsterdamflyg som jag. Tillsammans kör vi värsta sluggerstilen i köerna "excuse me, coming to the left" och springer som galningar genom hela terminalen i Atlanta. Med en (1!!!) minut till godo hinner vi med planet till Amsterdam, bagaget hinner såklart inte med men det spelar mindre roll... Äntligen lyfter vi mot Europa och  hem till den Svenska sommaren... Som många säger, det är underbart att åka iväg, men allra bäst är kanske att komma hem igen, glad sommar :)

PS: Ett gäng sköna bilder från veckan ligger nu på Facebook
PPS: NU dök min resväska upp... helt ok att få den hemskickad :)


2 juli 2013

Nu kommer Microsoft Surface på bred front

Läser i IDG om att Microsofts Surface nu kommer till företagen och om vi nu pratar Surface Pro så tror jag definitivt att tiden är helt rätt! Paddor och Tabbar har funnits ute ett tag och framförallt Apple har ju haft grym medvind att pressa ut sina iPads till framförallt många kommuner och landsting. Men produktiviteten har ofta inte följt samma steg, tvärtom har jag hört fler än en person inom offentlig verksamhet klaga över att folk sitter på möten och Facebookar och spelar istället för att använda verktyget som tänkt. Rent ärligt, jag har själv haft iPhone länge, men sådär grymt effektiv i arbetet har den knappast varit.

Nästa vecka kör Microsofts stora Partnerkonferens igång och 16.000 deltagare har fått erbjudande att köpa Surface RT för $99 och Surface Pro för $399 (liksom tidigare deltagare på TechEd), tror absolut att det kommer finnas rejält med Surfaces ute bland företagen i höst! Efter hand att fler och fler får upp ögonen för kombinationen av kunna jobba med samma program som vanligt och dessutom slippa konka runt på en tung laptop så kommer Microsofts Surface att växa i IT-floran även hos Svenska bolag.

iPaden kommer nog även framåt att ha sin plats hos Appleälskarna, Droiden har sin målgrupp osv, men när vi snackar effektiva arbetsverktyg så ligger Microsofts tänk ljusår före bägge dessa leverantörer. Därför är jag övertygad om att Surfacemarknaden kommer växa. Nästa gång det är dags att byta till nya arbetsverktyg kanske det inte är helt så säkert att kommundirektören får en iPad...

1 juli 2013

WPC13 - The Lone Star rise again

Om en vecka kör Microsofts stora partnerkonferens igång, denna gång ett återbesök i Texas pärla, Houston och 10.000+ partners från hela världen kommer att fylla upp hela downtown. Informator har de senaste åren prioriterat närvaro på denna konferens som vår största partner anordnar och även i år har vi representant på plats att följa nyheterna och träffa Microsoftrepresentanter, partners och kunder!

I år är det en nygammal Informatorrepresentant på plats då det ju precis blivit klart att jag är tillbaka på Informator, nu i rollen som Microsoft Alliance Manager med ansvar att hantera allt som rör Microsoft hos Informator. Många av er har antagligen träffat mig tidigare, då jag mellan 2004-2012 arbetade på Informator som Key Account Manager och Produktansvarig för Microsoftkurserna riktade mot IT-Pro och Developers.

Som en del i min roll har jag alltid varit en väldigt aktiv representant för Informator på mässor, utställning och konferenser som tex. Microsoft World Wide Partner Conference. Det har blivit besök i Denver, Houston, New Orleans, Washington, Los Angeles och nu är man då tillbaka i Houston. Med andra ord finns det ett och annat "veterantips" som jag gärna delar med mig av :)

Är ni Microsoftpartner hoppas jag att vi ses i Houston och kom gärna fram och säg hej, jag kommer nog ha en tröja med stor Svensk flagga på så borde vara någorlunda enkel att hitta!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *