29 juni 2013

Fler IT-Jobb = Utökat behov av kompetenshöjning

Igår noterade jag att Business Region Göteborg å sin sida noterat att botten är nådd för konjunkturen i Göteborg - Vändning till hösten! På IDG kan man läsa att nu vänder det även för IT-jobben och plötsligt känns det återigen väldigt ljust även för oss som jobbar med kompetenshöjning!

Det är ju knappast något att sticka under stol med att när konjunkturen rasar så är just utbildning tyvärr ofta en av de första bitarna som ryker. Extremt konstigt egentligen om man tex. tittar på bolag där den största kompetenshöjningskostnaden är att medarbetare inte kan debitera. Det jag personligen vill hålla fram här är de bolag som insett tidigare att detta sker i cykler och satt undan en extra slant just för att passa på att utveckla kompetensen när medarbetarna ändå "sitter på bänken"!

Tittar vi på mitt område Microsoft så är det ju en direkt inriktning som nästan tjatats sönder de senaste åren och det är ju Molntjänster, "Cloud"... Microsoft har fått mycket kritik för att sno jobb från partners, men det är ju inte direkt så att någon kan ha missat vilken inriktning denna IT-jätte har valt. Att dom nu mer och mer gör slag i saken och att det kanske börjar bli tydligare ju fler slutkunder som satsar på tex. Office 365 är ju egentligen bara ännu ett tecken på att det kanske är läge att ta nästa steg i kompetenshöjningen!?

Informator hjälper väldigt gärna till om ni har funderat på att lätta lite och leka i molnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *