30 mars 2009

Informator - Heta kurser v.16-v.18

Skit i lågkonjunkturen!

Jag kan inte vara ensam att vara förbaskat trött på lågkonjunkturshelvetet, eller... Nu närmar sig april med stormsteg, i helgen blev det sommartid och jag kommer fasiken att bojkotta lågkonjunktur från och med nu, basta!

Man brukar snacka om att folk sätter på sig skygglappar, men här är det mer fråga om att helt enkelt skita i det och välja andra vägar. Ungefär som "Earth-Hour" i helgen... några gnäller om det och själv gjorde jag iordning en mysig stearinljuskväll och musik (via batteri) och gu va skönt att för en gångs skull slippa TV'n :)

Näpp, nu har jag inte tid att blogga mer idag, skall ut och träffa en jäkla massa kunder med utbildningsbehov, cyaround!

28 mars 2009

En liten rekommendation...

Om ni vill dricka gott till helgen...

Microsoft WPC 2009 - Bokat!

Ok, så var då både konvent, hotell och resa bokat för Microsofts Worldwide Partner Conference 2009 som i år kommer hållas i New Orleans, Louisiana... Med tanke på att förra året var lite "uppföljning" från året innan känns det som att i år kommer det vara fullspäckat med nyheter och rejält mycket ny info att plocka med sig tillbaks till Svedala!

Förra året sände Informator 4 pers och var helt klart bäst representerade av samtliga Svenska utbildningspartners och självklart sänder vi även i år 4 deltagare och det är riktigt, riktigt kul att få vara med och representera Sveriges bästa CPLS (Utbildningspartner) i USA!

Är ni Microsoftpartners och skall delta skulle det dels vara jättekul om ni ville skriva en rad här på bloggen och självklart skall ni spana in både Facebook WPC09 såväl som Twitter WPC09 och inte minst LinkedIn WPC09 :)

Microsoft Mardi Gras... here we come!

27 mars 2009

Helvetet har fryst igen

Ve ni smålänningar som gottar er åt gårdagsresultatet... idag kom snön tillbaks, gud är inte nöjd... Frölunda kommer tillbaks, basta!Ok, ett litet sidospår, men på dagen igår kändes det som våren var på väg och idag känns det som man vill gå i ide igen, suck :*/

26 mars 2009

10 positiva saker i en lågkonjunktur

Fick ett mail igår med en lista över positiva händelser i en lågkonjunktur. Med tanke på dels alla nattsvarta rubriker i tidningarna och dels min egen lilla agenda att försöka sprida positiva tankar tänkte jag dela med mig av dessa. Självklart ett stort tack till företaget Framfot (www.framfot.se) som är ursprungskällan!!

Tio anledningar att älska lågkonjunkturen

1. Det är lättare att rekrytera - och behålla - kompetent personal

2. Nu har ni chansen att visa vad ni verkligen går för - tävlingsinstinkten är ett bra driv för många.

3. Eftersom ni ska se till att vara bäst kommer några av era konkurrenter få bita i gräset. Kul, eller hur?

4. Ingen har längre råd att bränna pengar för skojs skull. Tråkigt om du säljer japanska trädgårdar. Roligt om det du säljer faktiskt hjälper kunden. Utveckla produkter & tjänster som effektiviserar - hej då bränsleslukande tjänstejeep, välkommen vätgasmoped.

5. Minskad försäljning öppnar för andra sätt att sälja än att bara vänta på att telefonerna ska ringa - fram med blåslampan under rumpan på säljarna & marknadsavdelningen.

6. Det ger dig argument vid prisförhandlingar; "Vi måste kapa alla kostnader" eller "Visst är priset viktigt, men ännu viktigare är att ni tjänar in detta, eller hur?"

7. Har många av dina kunder gått i konkurs eller satt inköpsstopp? Ett utmärkt tillfälle att hitta nya marknader eller andra användningsområden för era befintliga produkter, tjänster eller er kunskap.

8. Se över kostnader och få dina leverantörer att ta över administrativa funktioner hos er, allt från att fylla på förbrukningsartiklar till ta över driften av sånt som andra kan göra bättre & billigare - så ni kan fokusera på det ni är bra på.

9. Lågkonjunkturen har ersatt vädret som diskussionsämne nummer ett. Ett ämne som snabbt ger dig info om vad era kunder behöver hjälp med.

10. Nu har ni möjlighet att förbättra & slimma det ni inte har tid med under högkonjunktur - allt från arbetssätt, organisation, personalen, kompetensen & kvalitén. Så att när det vänder, så vänder det rejält för er.

Så... 10 fina anledningar att se ljust på framtiden, eller hur :)

25 mars 2009

Walking distance in New Orleans

Hmm... 4 minuter med bil säger inte så mycket, men det borde gå att knata mellan hotellet och Convention Centre i New Orleans...

Silverlight for breakfast

Det har varit lite tyst om Silverlight ett tag nu, men i bakgrunden börjar fler och fler sajter på webben använda tekniken. Nu senast i morse kom CS Focus Systemutveckling med en länk till användningen av Silverlight på "skrivbordet" i version 3.0. Jag har ju tidigare skrivit om kommande merge mellan Silverlight och Windows Presentation Foundation ju snabbare uppkopplingar vi får och det här med Silverlight på skrivbordet är väl egentligen bara en början. Det riktigt coola blir när vi får se mer av WPF på Internet :)

Är ert bolag redo att satsa på dessa "nya" tekniker? I så fall skulle jag vilja göra en extra push för kursen nedan och tillfället i Göteborg 27-29 maj.

Saken är den att ”vår” brittiske Silverlightexpert Ian Blackburn har flaggat för att det antagligen inte hinns med fler kursomgångar i Sverige under året och därför har vi tex. redan nu flera bokade på majtillfället i Göteborg.

T2760 Rich Internet Applications with Silverlight, Expression and Visual Studio 2008 – Göteborg 27 - 29 maj

Denna utbildning på tre dagar ger dig det du behöver för att bygga egna Silverlight-lösningar tillsammans med Visual Studio 2008 Expression. Kursen fokuserar på Silverlight 2.0 men går även in på vad som är nytt i 3.0.

24 mars 2009

Från Marriot till Bourbon Street

...fick ganska omgående en fråga "hur nära Bourbon Street ligger Marriot!?"... Jodå... inte så långt bort direkt, kolla mer på Windows Live Maps..

23 mars 2009

Marriot - Sköna minnen

Så var det klart med Svenskhotellet för New Orleans WPC och det blir Marriot... Hoppas det ligger närmre downtown och convention centre i år så man kan promenera lite mer än i Houston :)

Blir intressant att se hur många Svenskar som åker över i år... som sagt tidigare... Informator visar framfötterna!!

Fortfarande sjuk... bläää...

Det måste vara en mänsklig rättighet att vara sjuk
ett sätt att man kan ha lite glädje av det...
(Halvdan Sivertsen, Norsk tänkare)

Informator - Heta kurser v.14-v.17

22 mars 2009

Träffa Informator på SDC

På tisdag är det dags för Västkustutvecklare att på Scandinavian Developer Conference visa att det självklart går att dra ihop intressenter till ett stort systemutvecklarevent här i Göteborg!

Själv kommer jag sitta hemma och förhoppningsvis vara på bättringsvägen från viruset sonen dragit hem från förskolan... Så jag missar inte bara SDC på dagen utan även kvällsdragningen på Java/NET som Consignit bjudit in till... så jäkla trist :/

Men, eftersom Informator sedan länge är klart störst i Väst på utbildningssidan för både .NET och Java känns det naturligt att vi ställer upp och satsar som silversponsor för att uppmuntra till fortsatta events! Passa gärna på att besöka mina kollegor som finns på plats under dagen och hälsa från mig :)

För er som är nyfikna på utbildningsutbudet;

Informators landningssida inom .NET-utbildningar hittar du på: http://www.informator.se/visual_studio_2008.aspx

Våra kurser inom Javasidan har självklart en liknande sida på:
http://www.informator.se/java.aspx

20 mars 2009

Theres nothing lika a taste of...

Solen skiner, vårdagsjämning och lillkillen delar med sig av magsjuka... timingen är inte direkt den bästa...

Hade inte tänkt börja morgonen att ringa runt och boka av möten (en dam tyckte jag skulle vänta läääänge tills vi sågs, tills jag var helt 100% säker på att inkubationstiden var över :)

Men... med lite ljusa kex, blåbärssoppa och en snäll fru kommer helgen nog bli ganska hyfsad ändå... Men datorn får vara avstängd... På återhörande och trevlig helg!

19 mars 2009

Community-Overdrive...

Så har man då dragits in på http://www.meetyourmessenger.se/ och utan att direkt ha grund för det känns det som det är ett visst stort Amerikanskt bolag som ligger bakom den här idéen...

Att lägga upp en snabb profil för att scouta lite vad det rör sig om tog inte lång tid, men jag vet inte riktigt vad här som skulle göra att jag lägger mer av min tid på att rumla runt bland 50-11 bilder på unga tjejjer med push-up BH (som naturligtvis utgör "top 10 listan" över mest besökta profiler)...

Det känns lite som man hamnat på något tonårscommunity utan riktning....Men... får väl se... allt är värt en chans och överlever sajten så gör den väl det...

Imorgon är en annan dag och det är fredag... WOHO :)

18 mars 2009

På väg hem från #techdays

Tja... för er som undrat över piratiseringen av idolbilden till höger hänger det lite samman med hijacken av IDG idag och självklart en liten drift att man varit iväg på ett konvent arrangerat av "The Pirates of Sillicon Valley" :)

#TechDays - Västerås

Emil R in Speakers Corner at TechDays 2009Microsoft har återigen arrangerat något som jag personligen tror kommer stå sig väl i konkurrensen flera år framöver. Om vi i Sverige lyckas få över duktiga internationella talare (och inte att förglömma våra egna suveräna talare som redan finns på hemmaplan) kommer vi kanske inte behöva skeppa iväg folk till Barcelona eller andra ställen vilket kanske gör vissa olyckliga och andra (som betalar) lite gladare :)

Själv har jag en lång resa hem att se fram emot och imorgon bitti är jag iväg på Stora Teatern i Göteborg för att lyssna på ett föredrag om "Härskarteknik"... Skall bli intressant och jag återkommer med en liten recension om detta!

Avslutningsvis STORT TACK till alla er jag träffade, ni som besökte Informators monter och deltog på våra labbar inom olika teknologier. Till er säger jag inte adjö utan kör mer den franska stajlen Au Revoir *haha*

The siege is over...

And all the fools sailed away... hear, hear...
until the next time...

RÖVARPRISER TILL 11.30

Hör upp gråsuggor och dreglande paddor, avskums ormföda... har ni sett den vansinniga kampanjen på http://www.idg.se/ än?

Är du van att ta snabba beslut och vill spara en hacka när du kommer iväg på utbildning så är det fasiken tid att ta beslut NU!

Halva priset på utvalda kurser hos Informator... 11.31 är det för sent och pirater lyssnar varken på ursäkter eller förklaringar...

Anfäktar och Anamma...
Gör nu som jag säger era blötdjur!

IDG.SE - HIJACK TIME

Shiver me timbers... www.idg.se ...
NU, NU, NU GÅ DIT NU!

09.30 IDAG... IDG.SE...

ohoj landkrabbor...
http://www.idg.se/ ... 09.30... idag...

17 mars 2009

Imorgon, IDG.SE

Gentlemen o' fortune...
Swashbucklin in ye mornin at http://www.idg.se/

Davy Jones Locker open soon - Beware

Treasures from the bottom of the sea
for all merry treasure hunters
  • - SharePoint
  • - Microsoft Excel
  • - Projektledning
  • - .NET-Utveckling
  • - Java-Utveckling
  • - Windows Server 2008
  • - SQL Server
More info coming soon...
Stay tuned....

Framme på #techdays i Västerås

Aaah... den friska luften i Västerås... Worth waiting for :)Som min kollega Ola skriver på Informatorbloggen kommer Informator bjuda på fullspäckade hands-on-labs bägge dagarna på TechDays och för er som är där är det bara att signa up!
  • Sharepoint-utveckling Tips & Trix - MVP Tobias Zimmergren lär ut både till nybörjare som proffs.
  • Nyheter i Windows 7 och Windows Server 2008 R2 - Informators Daniel Sörlöv kör Windows Server 2008 R2 samt Windows 7, vi kollar bland annat på virtualisering, systemhantering, IIS 7 och Server Core.
  • Parallellprogrammering i .NET - Tiberiu Covaci visar hur du i .NET bäst drar nytta av parallella processorer.
  • Dublin, Oslo, M, WCF/WF 4.0 - MVP Alan Smith låter dig pilla på Dublin, Oslo, M och nästa version av WCF och WF.
  • Dependency Injection och Enterprise Library - Informators Anders Bratland visar med sina övningar hur du kan nyttja Enterprise Library och Unity för att bygga löst kopplade applikationer.
  • Effektiva Datalager med SQL Server 2008 - Mattias Lind lär dig bygga effektiva datalager i SQL Server 2008.
Vi hörs, ses och umgås!!

På väg till #techdays i Västerås

Så sitter man då på tåget på väg till TechDays med Microsoft i Västerås idag och imorgon.Det kommer bli två fullspäckade dagar och onsdag kväll lär jag vara rejält trött men samtidigt fullproppad med nya tankar och med många nya trevliga bekantskaper i bagaget!

Är du också uppe/nere i Västerås dessa dagar!? Kom över till vår monter och säg hej!!

16 mars 2009

tåg till #techdays, tidigt imorgon bitti...

så har man då börjat packa för TechDays imorgon och övermorgon... Skall bli riktigt kul att träffa så många intressanta människor både de som talar och de som "bara" är på plats :)

För er som skall dit och har lite tid över tänkte jag tipsa om två TechDaysgrupper

LinkedIn:
http://events.linkedin.com/Microsoft-TechDays/pub/26468

Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=39137862454

Sådärja... snart dags, vi ses väl i Västerås :)

Informator - Heta kurser v.13-v.15

15 mars 2009

LinkedIngrupp för Svenska Bloggare...

Helt förutsättningslöst efter en diskussion med Ola på IDG-bloggen har jag nu satt ihop en LinkedIn-grupp för Svenska Bloggare... Har ingen aning om vad man skall hitta på med den framåt, men det kommer säkert...

Finns ni med på LinkedIn och bloggar så är det helt öppet för vem som helst att gå med, mer info på: http://www.linkedin.com/groups?about=&gid=1847121&trk=anet_ug_grppro

Bra låt som vann, men...

Mot slutet av tävlingen ikväll var åtminstone frugan och jag eniga om att det var en bra låt som vann melodifestivalen och att det dessutom verkar vara en förbaskat trevlig tjej med humor gör inte saken sämre!

Att det sedan inte är helt svårt att förstå vart Kempe fått inspirationen till denna låten är ju en annan sak för hans eget "original" är ju tusen gånger bättre än denna ändå ganska hyfsade låt...

Lycka till i Ryssland Malena och ta gärna en extra lyssning på låten nedan :)



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *