14 mars 2009

Microsofts Certifieringar (Windows Server 2008)

I forumet itproffs.se som jag är medlem i hade en ny medlem ställt en fråga inom mina områden som jag tänkte att jag också kunde dela med mig av här... Finns nog flera som är intresserade av detta med certifieringar och hur de tas emot i arbetslivet...
Microsoft har ju en hel uppsjö av certifikat att ta och jag undrar hur de värderas när man söker jobb/i arbetslivet, då jag fortfarande är student. Jag tog 70-640 "Windows Server Active Directory, Configuring" idag och planerar på att ta tillräckligt för att bli "Server Administrator" alternativt "Enterprise Admininstrator", men hur värderas de i arbetslivet?

Mitt svar: Hejsan! Lite part i målet, men eftersom Informator som CPLS (Learning Partner) får höra många historier när våra kunder tar cert har jag ändå en del att dela med mig. Framförallt har jag från många fått höra att de "nya" MCTS-spåren har hög status då framförallt många chefer med teknisk bakgrund ser skillnaden i att dessa är mer verklighetsbaserade.

Administrator-spåret är klart värt att bygga på med och ser jag själv nu till vad som går allra mest i kursväg så är det just dessa kurser (MS6421 etc) som är mest eftertraktade. Favoritkombinationen för mina kunder som tidigare kört äldre varianter av Windows Server är MS6421/MS6425 som täcker upp rejält mycket av det spåret.

Enterprise Administrator... tja...Vistakurserna som ligger som standard är inte direkt på absolut tuffaste nivå så just det certet borde inte vara några problem om du jobbat med det ett tag. Däremot kan det vara intressant att kika på specialarna som ligger även här och räknas som "Tech Specialist" på Network, Application Platform eller AD...

Hela "kitet" över kurser, cert och spår hittar du enkelt på Informators PDF med samtliga kurser och certifieringar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *