21 januari 2009

Mer utbildning med Verva!

– Långsiktigt är det fortfarande för få som utbildar sig. It-branschen har ju också haft stora rekryteringsproblem, även om de dämpas nu...

Dessa ord yttras av Tord Strannefors som arbetar som prognoschef på Arbetsförmedlingen. sammanhanget då... jo, att mitt i all lågkonjunktur så är det faktiskt förvånansvärt få IT-jobb som försvinner.

Jämfört med milleniekraschen så har vi nu fått in IT som en viktig del i företagens organisation och IT kanske då äntligen ses mer som en kostnadseffektiv resurs än som en enda stor kostnad i redovisningen...

Många privata företag har redan börjat inse att det är nu i "sämre tider" man skall passa på att kompetenshöja så man står där som förstaval när de bättre tiderna kommer tillbaks. Tänkte även passa på att hylla våra IT-arbetare i kommuner och landsting (som ofta får stämpeln som "den där som bara vill ha in nya leksaker som kostar pengar). Passa på även ni att lägga in lite krav om kompetenshöjning till nästa utvecklingssamtal. Vill ni ha en liten "edge" att klippa till med så funkar alltid Verva-avtalet (gamla Stadskontorsavtalet)

Hoppas vi ses på någon kurs framåt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *