10 november 2008

Svarta Madam har nått IT-åldern...

När jag gick i lågstadiet på stenåldern (min gamla skola revs till och med härom året) så hade vi en riktigt spännande "lek" som hette "Svarta Madam" som i stort sett gick ut på att man gick in på en skoltoalett (ensam) och stod i mörkret framför spegeln och sa "Svarta Madam" tre gånger... Då säger legenden att en ond ande trädde fram i spegeln och rev den olycksalige i ansiktet (hade tom en klasskompis som bestämt hävdade att han fått sina rivmärken i ansiktet just från detta)

Förutom det där att det väl knappt finns en olåst skoltoalett nuförtiden så fortsätter dessa "urban stories" att dra vidare och idag kan man tex. läsa i Aftonbladet att "dödshot sprids via SMS". För det första kan man undra om artikelförfattaren helt missat "spöklekar" (eller för den del någon av de senaste årens Japanska skräckfilmer) eller helt enkelt vinklat storyn till att bli något slags "nu mördar tioåringarna i Angered varandra" vinkel...

Ganska sorgligt dessutom att ingen av de inblandade vuxna i artikeln (en rektor och en förälder) inser att det knappast är "dödshot" när någon skriver att "spöket av en fyraårig flicka kommer strypa dig den trettonde natten"...

Det är en skrämsellek och hade inte människor varit fascinerade av skräck hade vi helt enkelt aldrig haft klassiker som Braindead, Evil Dead, Dracula, Frankensteins Monster mfl böcker/filmer...Skärp er för fasiken och låt barn fortsätta med fantasilekar så länge dom är på denna nivån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *