21 november 2008

GREAT - En intressant förening

Var idag inbjuden till ett väldigt intressant seminarium kring uppkoppling av vårdtagare i hemmen för en ökad livskvalité som anordnades av föreningen GREAT (Göteborg Region Easy Access Technology, så himla Göteborgskt fyndigt va :)

Till att börja med var det extremt intressant att höra Hans Ekman från VGR (Västra Götalandsregionen) prata om deras arbete att få ihop hur många olika IT-system och arbetssätt som helst i en organisation som i stort sett varit likadan strukturmässigt sedan 1600-talet... Snacka om "vi har alltid gjort såhär och..." :)

När det gäller just IT i vården är det ju annars den personliga integriteten som sätter käppar i hjulet. Ja, inte integriteten i sig, men att personer utan större insikt i möjligheterna med IT-arbete skall bestämma vad som får och inte får göras blir ofta att slutresultatet blir mindre bra. Men seriöst, hur ofta har man inte irriterat sig på att läkare på olika sjukhus inte kan ha tillgång till varandras uppgifter direkt (via en handdator eller liknande). Tänk hur mycket tid som går åt helt i onödan på att hämta uppgifter när den tiden istället skulle kunna läggas på patienterna och korta vårdköer!

Det lär annars bli fler besök hos GREAT för min del, en riktigt intressant organisation med flera strängar på sin lyra!

Nu är snart barnprogrammen slut, pappa skall stänga ner datorn och läsa ett kapitel ur Harry Potter och sedan få lite tid över bara att slappa... Ha en riktigt skön helg alla, det tänker jag ha :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *