10 juni 2008

ITIL och SOA verkar rocka fett tillsammans

För någon vecka sedan deltog jag på en ITIL Race to Results Service Management Simulering och med tanke på att både ITIL och SOA är lite av "best practices" blev jag nyfiken på hur väl dessa modeller fungerar tillsammans.

Drog iväg ett mail till vår partner HP-Education som kör våra ITIL-kurser för att få deras syn på detta och passade på att leta runt lite efter andra synpunkter... Hittade bland annat följande inlägg...

ITIL V.3 fokuserar på SOA
Den senaste versionen av ITIL fokuserar på förvaltning av tjänster som gör det
särskilt värdefullt för arkitekter och utvecklare som arbetar med SOA-projekt. Enligt Evelyn Hubbert (Senior Analyst for Infrastructure and Operations, Forrester Research Inc) kommer servicefokus från ITIL V3 bli mer och mer betydelsefullt inom SOA-världen. ITIL V3 utvecklardes för att fokusera på service management över hela organisationen och här sammanfaller både ITIL och SOA "best practices".

Både SOA och ITIL fokuserar på service och då inte bara ur ett utvecklarperspektiv utan som en pågående process. Skulle vara intressant att höra synpunkter från någon läsare som sitter med detta scenario just nu... Går verkligen ITIL och SOA hand i hand och hur gör ni då för att ordna till den där ljuva musiken!? :) Själv är min lunch snart slut och dags att återgå till arbetet... vi höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *