12 mars 2008

Agile and Lean Software Development with Scrum

Läs mer om vår kurs och reservera plats· Agila metoder
· Scrum
· Lean Software Development

Känner du igen att du kanske har hört dessa begrepp nämnas?

Nu lanserar vi vår första kurs inom området. Instruktör denna gång är Pentti Virtanen från Finland som gjort kursen. Material och kurs hålls på engelska efterföljande kurser blir med svensk lärare.


Bakgrund och innehåll
Agile Software Development är ett synsätt gemensamt för en grupp av lättrörliga metoder. Agile betyder lättrörlig och med det menas flexibla projekt som kan svara mot förändringarna. Grundtanken med Agile är att i en föränderlig värld krävs utvecklingsmetoder som hanterar förändring som en del av verklighetens, inte sådana som blundar för förändringar eller som försöker reglera bort dem. Traditionella metoder fokuserar på att hålla tidsplanen medans Agila metoder sätter fokus på att leverera affärsvärde.

Scrum är en lättrörlig metod för projekthantering som blivit allt vanligare inom mjukvaru branschen. Arbetet delas upp i små projekt med högst 5-9 personer på ca en månad för att lösa ett begränsat antal uppgifter.

Begreppet LEAN kommer från Toyota som är världsledande i sin förmåga att snabbt anpassa sig efter marknadens skiftande behov och kontinuerligt leverera nya produkter i hög takt med hög kvalitet. Principen i Lean appliceras nu inom ett stort antal områden och inom IT-utvecklingsområdet kallas detta för Lean Software Development. Det handlar om vilka som bäst kan möta de allt tuffare kraven. På ständigt förnyelse av sina erbjudanden och affärsmodeller.

Denna kurs är en översiktskurs för er som är nyfikna på Agile och Scrum. Den skall inte jämföras med Scrum Master Certifiering.

Målgrupp
Alla som behöver information om Agila utvecklingsmetoder, mjukvarutvecklare, kunder och projektledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *