20 januari 2008

Sluta gnäll nu fotbollsspelare

GnällSvensson gnäller vidare...kom inte tillbaks till Guldheden gnällspik!Jag brukar inte skriva direkt mycket om sport, men nu får väl fasiken det vara dags för fotbollsförbundet att ta tag i alla gnälliga, filmande, tjatande spelare som bara fortsätter i all oändlighet när det blivit avbrott på något sätt...

Handbollen hade lite samma problem innan de införde rejält stränga regler om vad som skall och inte skall göras när domaren blåser. Om man jämför en fotbollsmatch med en handbollsmatch så är det betydligt fler avblåsningar i handbollsmatchen. Däremot blir inte avbrotten lika långa för handbollsspelaren lägger ner bollen där det blåstes av och går tillbaks till sin planhalva direkt utan att gnälla och sinka spelet...

I fotbollsmatchen däremot skall det tjatas och gnällas, gärna flera andra spelare som springer fram och göra sin röst hörd, bollar sparkas iväg och överlag spelförstörande handlingar. Tror dom att vi i publiken uppskattar detta eller kanske att vi är där för att se en match!?

Igår både spelade och förlorade det svenska fotbolls- och handbollslandslaget varsin match. Jag tycker att citaten nedan är ganska talande, vad tycker ni!?
Det räcker ju liksom att kämpa mot elva rätt pigga amerikaner, man ska inte behöva ha en idiot till domare emot sig också.
- Anders Svensson (Fotbollslandslaget)

Det är inte vår uppgift att ha åsikter om domarna.
- Martin Boquist (Handbollslandslaget)

Kanske citatet nedan ger en vink om att vissa borde tänka mindre på hur dom uppfattas i media och mer på att koncentrera sig på att kämpa vidare, utan att gnälla...
Show me a guy whos afraid to look bad, and I'll show you a guy you can beat every time.
-Lou Brock

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *