15 april 2007

Surfing in the sun - Exchange 2007, nätverk, IP och mobilitet

Kurspaket inom Exchange och Sharepoint 2007Nu har ju verkligen sommaren kommit, åtminstone känns det så när man sitter ute i trädgården med barnen och njuter av solen. Nere vid lekplatsen ser jag två - tre personer (killar) som sitter runt en laptop och kollar på någon Video-snutt på Youtube. En av killarna klagar högt på att det kommer så mycket spam på hans jobb-mail som han snabbt stämmer av innan det är dags för fika...

Jag kommer då att tänka på hur långt tekniken kommit sedan bara några år. Exchange 2007 till exempel har ett antal nyheter för mobila användare. Det har tillkommit många funktioner för mobiltelefoner och Exchange Active Synk. Nästa stora nyhet är Unified Messaging-funktionen. Med den kan du även med en vanlig telefon ringa och "prata" med Exchangeservern, som kan läsa upp dina e-postmeddelanden. Det går också bra att skicka nya, eller varför inte flytta och radera kalenderbokningar. Dessutom har Web Accessen förbättrats ytterligare med en rad nya funktioner, som till exempel åtkomst till filer på filservern eller till dokumentbibliotek i SharePoint.

Informator har tex sedan förra hösten haft egenutvecklade kurser framme på Exchange 2007 som vår huvudlärare på området, Lasse Pettersson (MVP på Exchange och kanske Sveriges främsta expert) tagit fram. Är mobilitet och Exchange ett av dina fokusområden så hittar du Informators kurser inom Exchange 2007 på denna länk... Nätverk och IP kurser hittar du enkelt på denna länk...

Have fun in the sun! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *