29 april 2007

Långhelg, stängda skolor och protestdagen

Och som vanligt fick vi inget vinnarsamtal när vi hade alla rätt på Söndagsskolan... SUCKTjaha... verkar som att jag inte var ensam om att vara en aning frågande angående måndagen den 30/4 då många skolor har stängt, men inte någon "officiell" helgdag... Med en fru som lärare och hennes aktiviteter denna dag är det inte mycket annat än att ta semester och hitta på något kul med barnen :)

Hur är det egentligen med alla helgdagar framåt? Läste en utredning från Arena-Gruppen där man kan se att även om Sverige nuförtiden är sekulariserat och har en hemskans massa olika religioner, så är det kristendomen som styr när vi är "officiellt" lediga. Jag är övertygad om att många såväl arbetsgivare som arbetstagare skulle se väldigt positivt på att ex. en muslim får ledigt över ramadan, men istället arbetar helt under julhelgerna. Är det svårt att få till denna flexibilitet? Jo, självklart... men skulle det underlätta och öka produktiviteten i Sverige? Utan tvivel! Blir spännande att se om vi får se något som kan ändra på dessa (ibland) ålderstigna regler.

Tillbaks till något helt annat... finns det några webbsidor med "cyber-marscher"!? Har Second Life ett eget 1:a maj tåg!? Vem vet... (inte jag, vem vet, inte du... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *