30 april 2007

Blended Learning - Effektivisera din inlärning

Exempel på kursupplägg med Blended Learning hos InformatorInformator har en bra artikel som beskriver Blended Learning som en utbildningsform där man kombinerar fördelar från flera olika inlärningsmetoder. Det borde kanske ses som naturligt att en inlärning bör ske i etapper där repetition är en mycket viktig del av att kunna ta till sig och verkligen kunna arbeta effektivt med det man lärt sig.

Jag har precis läst igenom en avhandling släppt nu i mars, som heter "The Extent and Promise of Blended Education in the United States" skriven av I.Elaine Allen, Jeff Seman och Richard Garett. Här jämför man framför alt Blended Learning med ren e-learning, hur upplever kursdeltagarna konceptet, hur ser för- och nackdelar ut etc.

Det författarna går igenom är framförallt högskolestudier och naturligtvis då efter Amerikanska normer, men man får ändå en bra bild av att just kombinationen med klassrumsundervisning och repetitioner/coachning via Internet är en effektiv modell för att se till att kunskapen verkligen sitter kvar tills det är dags att använda den i skark miljö.

Jag har ju skrivit tidigare om att vi tagit steget från rena användarutbildningar och bland annat tagit fram längre koncept som leder till ex. certifiering inom .NET-arkitektur, Sharepoint/MOSS 2007 experter inom både teknik och utveckling och fler spännande koncept som faktiskt just nu rullar på hos flera ledande konsultbolag.

Att Informator är först ut i vår bransch att ta steget från "bara" utbildningsleverantör till en rejäl kraft att räkna med inom verksamhetsutveckling för våra kunder ser jag som ganska naturligt. Vi har ju alltid varit det bolag som våra kollegor kopierat, men som alltid är ju originalet redan på väg till nästa steg när kopian nått vår föregående nivå.

Vilken blir förresten er nästa nivå!?
Vill ni nå dit snabbare!?
Slå mig en signal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *