14 mars 2007

Danskar jagar Svenska bolag...

För snart ett år sedan kunde man läsa i CS att Danska it-företag jagar personal i Skåne och nu skriver DI att dom börjat sikta in sig på Svenska Telekombolag också. Sydsvenskan lägger till att färre utbildas när IT-jobben blir allt fler...

Vad är det som händer egentligen? Håller Sverige på att bli Danmarks svar på Polen/Indien när det gäller outsourcing? Samtidigt ser vi att flera större bolag har "utbrytargrupper" som startar egna mindre bolag inom samma område som sin tidigare uppdragsgivare...

Är det kanske så att de "varmare breddgraderna" i Södra Sverige ger lite mer anarkistisk synvinkel även på arbetslivet!?

Tja bara en fundering, men kom gärna synpunkter...

2 kommentarer:

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *