6 februari 2007

Elektroniska attacker allt svårare att stoppa

I dagens IDG är det en intervju med Kaspersky där dom skriver att Elektroniska attacker är allt svårare att stoppa...

Sett till den senaste hackingen på Nordea och att allt mer sköts via webb och uppkopplade datorer är det ju än mer viktigt att företagen går in och verkligen prioriterar säkerhet på alla nivåer och kompetenser. Det räcker ju inte bara att IT-personalen är uppdaterade på vad som behövs och hur den senaste programvaran fungerar om det räcker med att någon i personalen hittar ett USB-minne, stoppar in det i sin (nätverksuppkopplade) dator och helt plötsligt har släppt in en trojan som öppnar upp ett gäng bakdörrar.

Ett säkerhetsintrång utfört av externa angripare kan bli förödande. Det gäller i synnherhet företag som är beroende av allmänhetens och aktieägarnas förtroende. Därför tystas angreppen ofta ner, fastän de sker hela tiden. Säkerhetstänket måste genomsyra hela företagskulturen och det är riktigt roligt att vi på Informator fått ta del av att hjälpa till att höja detta tänk på exempelvis Ericsson Worldwide eller att Polishögskolan i Stockholm har outsourcat sin utbildning i IT-forensik till Informator.

Som Nordens ledande IT-utbildare fokuserar Informator på säkerhet inom en rad olika områden. I vårt utbud finns utbildningar i allt från informationshantering till säkerhet i trådlösa nätverk. Här är ett urval av våra utbildningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *