7 januari 2007

To Vista or not to Vista, thats the question

För alla oss som jobbar tätt knutna mot Microsoft kan man väl inte ha undgått alla events, launcher, föreläsningar och inte minst reklam för att promota nya Windows Vista...

Men sett till hur mycket som krävs av hårdvaran, inte minst för applikationer som nya Exchange 2007 kanske det blir svårare för MS att övertyga slutkunden om Vistas förträfflighet. Naturligtvis har dom som vanligt "inspirerats" kraftigt av andra som Mac:en eller webläsaren Opera (om man kollar in nya Explorer 7), så självklart finns funktionalitet och denna gång även ett riktigt snyggt skal (om man som jag är grafiker ut i fingerspetsarna är det lätt att dregla över det nya glasgränssnittet tillexempel)..

Konsulterna måste ju ligga steget före och utbildningarna för Vista för proffs har redan börjat ta fart för att inte snacka om alla som skriker efter utbildning på Exchange, SharePoint och nya Office Systems, men när är slutkunderna redo att gå över?
Såg en intressant artikel från DI som jag klippt in nedan, säger ganska mycket...

It-chefer säger nej till Vista
2007-01-04: di.se

Microsofts nya operativsystem Vista ser ut att få en trög start hos företagen i USA. Två av tre it-chefer säger att de inte har några planer på att byta system under 2007.

Detaljer: di.se/Nyheter/

Så... skall vi säga att nästa höst kanske vi kan märka att vissa börjat gå över och kanske om ett år (med den massiva insatsen från Microsoft) kan vi börja se den "stora massans behov"!?

Själv kommer jag hoppa på så snart jag har en jobbdator som stödjer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, jag återkopplar så snabbt jag kan!



Köp böckerna om agilt ledarskap här

Agilt Ledarskap i en digital värld, Tobias Strandh 2019, Smidiga ledare och andra agila myter, Trust Based Agile, 2020
I böckerna Agilt ledarskap i en digital värld, Smidiga ledare och andra agila myter och Trust Based Agile (den engelska översättningen av de första två böckerna) så blandas självupplevda verksamhetsledningsexempel med best practices från internationella experter och välbeprövade metoder som stöttar just dig personligen och din organisation i att ta nästa steg mot gemensam framgång.

På ett humoristiskt sätt, kryddat med anekdoter från IT-branschen delar Tobias med sig av en uppsjö nyttiga insikter och alterntiv kring ledarskap, organisationsutveckling och digitala verktyg! Nu finns både de första två böckerna och den engelska samlingsvolymen att beställa här på bloggen!

Läs mer >>

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *